Vill du odla dina egna morötter?

Vi har väldigt mumsiga morötter i trädgården och många av våra gäster undrar hur vi lyckas odla så goda morötter, så idag tänkte vi dela med oss av några tips på hur du kan få till det i din egen trädgård. Det som är så underbart med morötter, tycker vi, är att de smakar lika underbart färska och krispiga, som när de är tillagade och bara smälter i munnen. Nyckeln är att ha lite tålamod, för morötter tar faktiskt ganska lång tid på sig. Det är också värt att notera att det finns många olika typer av morötter. Vissa är långa och lite så söta, medan andra är mindre och kan ha en mer distinkt sötma. Det finns även morötter i olika färger, såsom orange, lila och gult.

Morötter växer bra i trädgården, i pallkragen och även på balkongen, så man behöver inte bo i hus eller ha en stor trädgård för att kunna odla morötter hemma. Oavsett vart den växer vill den ha en djup och mullrik sandjord för att må bra, med ett pH-värde på minst 6,0. När du odlar dina morotsfrön ska du placera dem cirka 1 cm ner i jorden och låta det vara minst 4 cm mellan plantorna så att de har gott om plats att växa till sig på i lugn och ro. 

Vi vill också tipsa om Kitchentime som har rea just nu. Där kan man köpa Sodastream för kolsyrade drycker och fina produkter från Marimekko och House Doctor. Det är alltid underbart med en bra rea!