Laga mat med stormkök

Att bo på ett hostel eller vandrarhem är väldigt mysigt. Något som man däremot bör tänka på är att det i vissa fall inte finns ett kök eller en restaurang att äta i. Då kan du behöva laga mat själv – men har du då inget kök kan det bli svårt. Som tur är finns det något som heter stormkök som du då kan ha med dig och använda. Med ett stormkök kan du laga många goda måltider under din vistelse. 

Med ett stormkök kan du laga mat och äta utomhus – och visst är det mycket godare att äta utomhus? Du får också en bättre upplevelse av naturen eftersom du är ute. Och du behöver inte vara ute och campa eller vandra för att använda ett stormkök. Du kan använda det exakt när du vill, och du kan även äta varierat.

Veckomeny

Kanske bor du på ett hostel eller vandrarhem i en vecka och behöver laga alla måltider själv? Då får du här en veckomeny som du kan laga med ditt stormkök. Första dagen kan du göra något enklare för att lära känna ditt stormkök. Då passar soppor och eller en gryta bra. Du kan laga en mustig linssoppa eller korvgryta. 

Dagen efter kan du laga en god pastarätt, ramen, currygryta, quesadillas eller liknande. Som du märker kan du alltså laga helt vanliga rätter med ett stormkök. Andra rätter är potatismos, stekt ägg, korv med bröd, tortellini. Du kan också koka gröt, potatis, morötter och mycket annat gott. Så var inte rädd för att boka ett hostel utan kök. Med ett stormkök blir semestern minst lika bra.