Ta med hunden på semester

Åker man iväg på semester och ska sova borta kan det ibland vara svårt och hitta någon som passar hunden. Ibland går det helt enkelt inte och att lämna bort på ett pensionat kanske inte alltid känns som ett bra alternativ. Istället kan man leta efter hotell och hostel där hunden är välkommen att följa med. Men vad ska du då tänka på om du väljer att ta med din fyrbenta familjemedlem på semester?

Det kan vara skönt och tryggt för hunden att ha sin egen bädd med sig. Om det inte är praktiskt möjligt kan man ändå ta med filten från hundens bädd då den luktar hemma och på så sätt kan skapa en trygghet i nya miljöer. Några hundar tycker att det är väldigt obehagligt att sova på nya platser och andra bryr sig inte alls. Att ha med saker hemifrån kan ändå vara bra för att distrahera hunden från att hitta på bus och hyss som den inte vill.

De ställen som erbjuder möjlighet att ha med hunden brukar vara väldigt djurvänligt och ta emot hundar med öppna armar. Som ägare kan det ändå kännas skönt att innan en vistelse ha kammat igenom pälsen ordentligt och se till att den löser så lite hår som möjligt. Lämna ett rum där en hund som precis byter päls fullt ut känns inte så väldigt roligt, det innebär otroligt mycket mer jobb för den som ska städa efter er vistelse inför nästa besökare.