Goda smårätter till julbordet

Många av våra gäster som kommer och bor här hos oss ute på landet blir imponerade av vårt kök! Vi är riktiga matälskare och ser till att utrusta köket med alla maskiner och attiraljer som behövs för att man ska kunna laga alla tänkbara maträtter. Somliga gäster föredrar så klart att äta något enkelt och slappna av under tiden de är här, men det är också något väldigt fint med att laga mat när man är ute på landet.

Närheten till naturen inspirerar och ger upphov till väldigt smaskiga middagar och nu när det snart är jul igen ville vi dela med oss av ett par tips på recept vi brukar använda till julbordet. Detta är recept från matbloggare som vi har följt i många år. Två klassiker är leverpastejen vi alltid gör till jul och sedan sillsallad så klart, vilket är ett måste på alla julbord!

Sillsallad är enkelt att göra. Vårt hemliga knep är att använda finhackade inlagda rödbetor och inlagd gurka, som kombineras med läckra kryddor, majonnäs, gröna äpplen och lök. I år ska vi akta så att det inte blir några hack eller fläckar på vårt nya köksbord från Rowico!

En hemlagad leverpastej uppskattas av alla besökare under julhelgen. Här får du använda ingredienser som inte är så vanliga annars i köket, som grislever och späck. Allting ska malas samman ordentligt så att det blir en mjuk och fin pastej som smälter i munnen. Med ingredienser som lever, späck, äpplen, lök och ansjovis får man gärna mala igenom allting minst två gånger för att få rätt konsistens.