Skillnaderna mellan hostel och hotell

Kärt barn har många namn. Ska du någonstans och letar efter boende kan du leta i timmar efter hotell, hostel, vandrarhem, pensionat, Bed and Breakfast och andra typer av boenden, som i grund och botten erbjuder rätt liknande boende. Dock finns det en del skillnader mellan de olika alternativen. Men vad är egentligen skillnaden mellan ett hostel och ett hotell, för att ta ett exempel? För att du ska veta vad det är du bokar in dig på ska jag nedan gå igenom de främsta skillnaderna mellan dessa två.

Pris och rum

När du sitter och söker efter boenden kanske du märker att hotell är dyrare än hostel. Och i 9 av 10 fall är det så. Detta är den främsta skillnaden mellan hostel och hotell – just därför tror många att hostel har betydligt sämre standard. Men så är inte alltid fallet, utan vissa hostel har till och med en riktigt bra standard utan att öka drastiskt i pris. 

En annan skillnad är att inredningen oftast är olika. På ett hostel kan inredningen vara något enklare, där det på ditt rum kanske bara finns en säng, en tavla i en 60×90 ram på väggen, och en lampa. På ett hotell känns det ofta lite mer inrett och ordentligt, och så såklart ett enskilt badrum. Om du bokar ett hostel kan du behöva vara beredd på att dela toalett med andra gäster. 

Vilket ska du välja?

Man skulle kunna säga att vandrarhem på engelska översätts till hostel – därför är dessa två boenden i många fall samma sak. Det finns riktigt fina hostel som du kommer att trivas i. Men det finns också dem som kan låta bättre än vad de faktiskt är. Så det gäller att fundera på vad man vill ha ut av sitt boende och hur mycket tid av semestern man kommer att spendera där för att hitta det som passar bäst.