Fira jul på hostel

När det börjar närma sig jul är det inte helt ovanligt att man har mycket att fixa med. För många kan detta bidra till mycket stress och press, som man kanske egentligen inte klarar av. Så ska inte julen behöva vara. Julen ska ju handla om kärlek och gemenskap – inte stress och massa krims krams. Om du känner att du bara blir mer och mer stressad ju närmare julen vi kommer så kan du fly verkligheten för en liten stund och kanske fira julen på ett mysigt hostel.

Checkar du in på ett hostel under jul kommer du troligtvis inte att känna samma press att behöva sätta upp allt julpynt, baka allt julgodis, fixa alla julklappar eller laga all julmat. Då kan du slappna av mycket mer och njuta av att bara vara. Det är faktiskt helt okej att inte orka med allt som ska fixas och göras inför jul.

Ingen dömer dig

Om du sitter där vid datorn en kväll och går in på https://www.babyland.se/hoppgungor för att köpa julklappar till barnen är det ingen som dömer dig om du istället väljer att googla på Hostels och bokar plats för dig och din familj. Och om någon dömer dig så är det deras problem. Du och din familj får fira jul precis som ni vill.

Skulle det inte vara ganska skönt att kunna släppa allt ansvar under julhelgen genom att inte fira julen hemma? Om du ska fira jul med andra är det dock viktigt att du pratar med dem om detta, samtidigt som du kan strunta helt i vad de du inte ska fira jul med tycker.