Enkla måltider när du befinner dig på resande fot

När du befinner dig på resande fot, kan det vara knepigt att hitta restauranger eller matställen som erbjuder en sund kost. Framförallt du som följer en särskild diet eller äter växtbaserat, kan komma att uppleva dessa problem till en ännu högre grad. Men du kan faktiskt laga måltider själv, när du befinner dig på resande fot och även fast du har begränsat med utrymme i husbilen eller i resväskan kan du slänga ihop någonting riktigt smaskigt.

Vart ska du övernatta?

Beroende på vart du övernattar ser alternativen dock något olika ut. Övernattar du på ett pensionat eller vandrarhem, finns oftast de allra nödvändigaste sakerna där. Men användbara köksmaskiner som till exempel en kompakt riskokare eller vattenkokare är dock oftast någonting som du själv måste ta med dig.

Bor du däremot i tält eller i husvagn, kommer du också ha mindre utrymmen att laga mat på. Ett stadigt gasolkök och några enkla inköp, kommer att räcka långt.

Förslag på enkla måltider

Det finns många olika möjligheter för dig som planerar att tillaga mat utanför hemmet. Vill du göra det riktigt enkelt för dig, kan du även packa med dig frystorkad mat  som enkelt värms till med hjälp av lite varmt vatten. Frystorkad mat är visserligen särskilt utformat för dig som vandrar och därmed behöver en lätt packning. Men passar lika bra för dig som vill spara plats i resväskan eller husvagnen. Dessutom är de mycket näringsrika. Andra enkla måltider som du kan tillaga är pasta, gröt och bönor med ris.