Att bo på hostel under en längre tid

Det är ganska vanligt att många väljer att bo på ett hostel eller pensionat under en längre tid. Kanske är man mellan jobb eller lägenheter, eller kanske man helt enkelt gillar känslan av att bo på hostel. Det kan vara väldigt socialt och eftersom det är en samlingspunkt för människor från hela världen, kan man lära sig massor om andra kulturer och språk.

Eget rum eller delat?

När man bor på hostel kan man välja att ha ett eget rum, vilket är aningen dyrare eller dela rummet med andra människor som då kommer rotera frekvent. Perfekt om man faktiskt älskar att träffa nytt folk. Men det kan också göra det svårare att få rummet hemtrevligt eftersom du hela tiden måste anpassa dig efter nytt folk varje dag. Planerar du att bo på hostel under en längre tid så kommer ett eget rum vara något som vi rekommenderar att du kikar lite närmare på. Dessutom kan du vara trygg med att alla dina tillhörigheter som din portabla riskokare eller premium kaffebryggare stannar på rummet.

Hur mycket kostar hostel?

Priset för ett rum på hostel kommer variera beroende på hur centralt läget är, hur stort rummet är och om du planerar att dela rummet med andra eller hellre vill ha ett eget rum. Båda har sina för- och nackdelar, men om du inte känner dig bekväm med att dela rum kommer det såklart vara bättre att du har ett eget. Det blir lite dyrare, men om du planerar att bo där under en längre stund kan du ha stor möjlighet att få en ganska generös rabatt på rummet.