4 sätt du kan spara pengar på i sommar

1. Välj aktiviteter som är gratis: Ignorera all reklam som försöker få dig att spendera pengar på nöjen när det finns så mycket man kan göra helt gratis! Det finns till och med konserter i parker som är helt gratis, så istället för att åka iväg på en dyr festival kan man hitta kostnadsfria alternativ. Istället för att fika ute kan man baka sitt eget fikabröd och ha en picknick på stranden eller skogen. Det betyder också att man får en paus från stadslivet och får andas in frisk luft i solskenet.

2. Pausa gymmet: Det finns så mycket kul man kan göra för att hålla formen under sommaren. Gör yoga ute med en kompis, ta en löprunda längs sjön eller genom skogen, använd en gratis app med träningsprogram med en vän i parken. Eller varför inte ta en simtur?

3. Vår favorit är: Bo på hostel istället för hotell i Stockholm. När du bor på hostel kommer du väldigt billigt undan och om du väljer ett ställe som vårt får du också komma ut på landet.

4. Odla dina egna grönsaker: Alla har vi plats hemma för att odla örter och microgreens och någon tomatplanta. Om du har en trädgård kan du odla mycket mer än så! Och tar du tillvara på de där äpplena och päronen i trädgården? Eller vinbären och hallonen? Lätt hänt att man glömmer bort att ta hand om dem, men alla älskar hemmagjort äppelmos, äppelpaj och äppelsaft. Fram med saftmajan!